הספר נכתב על ידי אימו של חגי, נעה לב, לקראת יום השנה לנפילתו. הספר נכתב באנגלית והוא מספר את סיפורה האישי כילדה שגדלה בארה”ב, עשתה עליה וגידלה משפחה בארץ ישראל. הספר נכתב על מנת להציג את העולם של הנוער, החיילים והערכים בישראל לאנשים שגרים בחו”ל ובכך לקרב אותם אל המציאות המשפחתית, הישראלית. לאחר מכן, תורגם הספר גם לעברית.
לקראת חתונה של חבר קרוב של חגי החליטה נועה להפוך את הטלית של חגי לחופה שתלווה את החבר ברגע המשמעותי בחיים.
החופה עוצבה ע״י גיסתו של חגי, פרחית, והיא מעוטרת בעיטורים מחומת ירושלים וכתוב עליה הציטוט מההזמנה של חגי לחתונתו: “קראתיך בכל ליבי חיפשתיך בצאתי לקראתך לקראתי מצאתיך״ ריה”ל.
החופה מלווה מאז זוגות רבים שבונים את ביתם, ובבית הספר היסודי ׳עשה חיל׳ בו למד חגי, מקבלים ומברכים תחתיה את העולים לכיתה א׳.
בכל יום ירושלים בבית הספר ‘עשה חיל’ בו למד חגי את שנות היסודי מתקיים מסע אופניים לזכרו. את המסע יזם המורה לספורט של בית הספר שרצה להנציח את תלמידו שנהג לכל מקום באופניו. המסע עובר בשבילי גוש עציון ובסופו הילדים פוגשים את הוריו של חגי ולומדים על דמותו.
בית הספר לאבטחה ולחימה בטרור, קליבר 3, הוקם על ידי גיסו של חגי, שרון גת, ונקרא על שם חגי. בית הספר מחנך ומאמן לוחמים, מאבטחים ואזרחים לאור הערכים והאמונות שחגי נלחם למענם בחייו.
במקום פועלת תוכנית תיירים המנציחה את זכר חגי ובה תיירים מכל העולם שומעים את סיפור חייו ומותו של חגי.
5 שנים לאחר מותו של חגי, משפחת רענערט תרמה ספר תורה לעילוי נשמת חגי. ספר התורה נמצא בשימוש מידי שבת בבית הכנסת באפרת. אביו של חגי, שמעון, קורא בו מידי שבוע.
באפרת הוקם מטה נוער המשמש את כל רכזי הנוער ותנועות הנוער באפרת. במקום יש משרדים ואולם גדול המשמש בית לנוער ולפעילויותיהם השונות. מקימי המטה היו אבי רומנו ויהודה שוויגר. הם פנו לשרון גת גיסו של חגי והבעלים של קליבר 3 בבקשה לעזור להביא כספים על מנת שהחזון שלהם יתממש. שרון נרתם למשימה בשמחה וביקש שהמקום יקרא על שם חגי שהיה בזמנו אחד מבני הנוער הרבים באפרת שגדל והיה למדריך בתנועת נוער ולאורך השנים עד מותו שמר על קשר חם עם חניכיו ועזר להם בהתלבטויות שונות בחיים. לאחר מסע גיוס כספים נרחב ע”י שרון המקום הוקם ונקרא בטקס חגיגי “יד חגי”.
צור חגי הינו אולם שמחות בשכונת הדקל השוכן בסמוך לבית כנסת ונותן מענה לארועים רבים של אנשי אפרת והסביבה. המקום הוקם ע”י איציק שיינבך קבלן מתושבי אפרת שהעסיק במשך שנים רבות את נדב ועמיחי אחים של חגי. איציק התחבר למשפחה וביקש משמעון ונעה לכבד את זכרו של חגי ולהקדיש את המקום לזכרו. בהתחלה המקום שימש גם כבית מדרש וגם כאולם שמחות. לבית המדרש תרמו שמעון ונעה ארון קודש, ספריות, וגם פרוכת מיוחדת לזכר חגי הוכנה בעבודת יד ע”י נעה אמא של חגי. ברבות הימים גדל הצורך באולם שמחות גדול יותר ולכן הוחלט לוותר על בית המדרש ולהגדיל את האולם. ארון הקודש והפרוכת הועברו לסניף של תנועת נוער עזרא.
לעילוי נשמת חגי נתרמו לסניף הצופים כספת, ארון קודש ופרוכת. לאחרונה הועברו שלושתם למבנה הקבע של סניף הצופים באפרת.
נכתבה ע״י יהונתן צחור. וכך כתב יהונתן: ״מגילת שיר השירים שנקרא מחר בשבת חוה”מ פסח לעילוי נשמת סרן חגי חיים לב, חבר ילדות קרוב שנפל בפעילות מבצעית של סיירת גבעתי ברפיח לפני עשרים שנה והוא באביב ימיו שרק החלו לפרוח. ומה נשתנה מאז ורפיח אותה רפיח… ושנדע מועדים לשמחה וימים יפים יותר, שבת שלום״